Browserbaserade spel

Det finns många spel på nätet idag, men många spelare är trötta på att ladda ned eller registrera sig för att spela. Detta går att undvika tack vare browserbaserade spel, och några exempel på dessa är Aengie Quest, Never End och Untangle.

Alla dessa spel kan spelas direkt i webbläsaren, och du behöver inte ladda ned en programvara eller registrera dig. De flesta spel i webbläsaren kräver att du har flash installerad, och detta är något du kan ladda ned gratis. Anledningen till att browserbaserade spel är så populära är att de möjliggör underhållning direkt och du behöver inte vänta på att spelet laddas ned till din dator.

Fördelar med browserbaserade spel

Fördelarna är många, och en given sådan är att du inte behöver slösa tid på att ladda ned ett spel. Det kan ofta ta väldigt lång tid, beroende på din uppkoppling, och många spel kräver även tid för installation. Du slipper allt detta och kan börja spela direkt och det enda som krävs är att du har en webbläsare som stödjer flash. Du sparar även plats på din hårddisk genom att spela browserbaserade spel, och du riskerar inte heller att förlora någon information om din dator skulle gå sönder. Som du märker finns det flera positiva aspekter med dessa spel.

Nackdelar med browserbaserade spel

En nackdel kan vara att de kan ladda lite segt om din internetuppkoppling är dålig, eller om du befinner dig på en plats som inte har bra täckning. Detta kan exempelvis vara sommarstugor eller fjällstugor. Ytterligare nackdelar är att du måste installera flash, det är inte alltid användare vill göra det. Flash är en teknologi som möjliggör spel i webbläsaren, men det finns även säkerhetsrisker med det. Detta gäller särskilt om du inte uppdaterar mjukvaran. Den största skillnaden jämfört med nedladdningsbara spel är att du får snyggare och större spel när du laddar ned dem, men detta är ingen överraskning för de flesta.